Päivät 48-52  ( 1-5.11.2022)

Marraskuun ensimmäinen viikko oli repaleinen kouluviikko. Maanantai ja tiistai olivat vapaa päiviä koulusta. 1.11 täällä vietettiin  Pyhäinpäivää (Fiesta de Todos los Santos) ja miä taisin viettää sen päivän rannalla. 

Viimeinen retki oli perjantai 4.11 jolloin käytiin Villa de Mazon punaisen talon kirjontamuseossa ja keramiikka työpajalla tutustumassa paikallisen keraamikon entisöimiin ja uudelleen valmistamiin aborginaalien keramiikka ruukkuihin. Hänen isoisänsä oli aloittanut jo tuon työn jatkuen aina häneen.


Väki vähenee reissuissa. Punaisen talon museon edustalla kuvassa on vasemmalla korupuolen opettaja Marta, luokkakaverit Edward ja Aitana ja kuvallisen puolen opettaja ja reissuvastaava David.
 

Kirjontatöitä museosta




Keramiikkalautanen on kopio aborginaalien valmistamista töistä ja myynnissä puodissa. Iso ruukku ja paperi. Paperilla on tarkat mitat ja piirrot ruukusta minkä aborginaalit ovat valmistaneet ja minkä mukaan tämäkin ruukku on tehty. Jokaisesta ruukusta oli tehty kipsimuotit, missä ruukku valmistettiin ja lopulta käsin kaiverrettiin.


Työpaja/museo


Ilta huipentui ruokailun jälkeen Llos Cancajoksen kunnassa vanhan lentokentänvieressä olevalle huvilalle Finca La Principal ( https://fincalaprincipal.es/ ) jossa oli myytävänä tuoreita vihanneksia ja hedelmiä suoraan viljelijöiltä ja muutama kirpputoripöytäkin löytyi. Teltassa oli livemusiikkia ja huvillasta sai pikku syötävää ja juotavaa.


5.11 Lauantai vierailimme Tijarafen kunnassa saaren länsiosassa n. 54km päässä, minne ajeltiin melkoisia serpenttiini teitä jyrkillä kallionrinteillä. Siellä oli jonkinlainen käsityötapahtuma. Muutama paikallinen käsityöyrittäjä myymässä ja kertomassa tuotteistaan. Ja työpaja missä pääsimme tekemään makramee käsikorut, tutustuttiin kirkkoon ja nautittiin paikallista viiniä ja tapaksia. 


Makramee opettaja oli kuulemma Italijalainen, mutta nimi meni minulta ihan ohi. 




Purkissa on jonkinlaista juustokakkua ja mansikkahilloa, perunanpuolikkailla oli punaista mojoa (paikallinen mausteseos öljyyn ja viinietikkaan sekoitettuna) ja kinkunpalaiset, rapean patongin päällä tomaattisalsaa, parmesaani juustoa ja ilmakuivattua kinkkua ja kyytipojaksi täydellistä paikallista punaviiniä.












 

Kommentit

Suositut tekstit